♥..لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ [Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (ni'mat) kepadamu]..♥

Thursday, 29 June 2017

Why Ninjaa.?


Kenapa.?

Persoalan yang sering bermain di fikiran pembaca tentang kaitan seorang gadis dan title ‘Ninjaa’ .Kenapa ninja.? Kenapa tak hantu atau  star wars atau doremon or what else.Kan.?

 

Haha.

 

Oke,

Actually,gelaran ninja ni datang dari ramai orang sebenarnya.

“Kau tak takut ke orang kata kau ninja kalua pakai purdah”

“Aku ingat ninja mana tadi terjun dari bumbung”

“E’eh macam ninja la kau pakai macam tu.”

 

Ianya mungkin kerana personaliti kami yang hanya Nampak 2 biji mata tu haa.Sebab tu gelaran ninja tu muncul.MAYBE >.<

Tapi pada hakikatnya,memang ada miripnya ninja dengan niqbis kan.? Bagi saya ianya bukanlah satu jenis penghinaan atau apa-apa.Lagipun,ninja tu pun bukanlah suatu yang tak baik kan.?Malah saya lebih bangga jik disamakan dengan ninja.

 

Sebab apa.?

Sebab ninja itu sendiri mempunyai ciri-ciri yang hebat.Muncul sebagai wira untuk membantu ramai orang,berani dan takut didedaki.Haa,

So apa salahnya kalau orang nak samakan kita dengan ninja.Kan.?

We should be proud ;) ;)

Alhamdulillah.

 

Mungkin dah cukup jelas tentang kaitan gadis berpurdah dengan ninja dan tiada lagi perselisih fahaman dan persoalan yang akan datang nanti heee :D